Κυριακή, Αυγούστου 31, 2008

Δεν χωράει στην αρχική ενδεκάδα;

- 20 Ιαν., ο Fernando Daniel Belluschi έρχεται στο Ολυμπιακό με 7,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, γεγονός που τον καθιστά την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Τα σχόλια που τον συνοδεύουν για την αξία του είναι κάτι παραπάνω από θετικά.
- 19 Φεβ.
, πρώτος αγώνας στη Φάση των 16 του Champions League με την Τσέλσι στο Καραϊσκάκη, όπου όλοι περιμένούν ότι ο Belluschi θα ξεκινήσει βασικός (άλλωστε για τους δύο αυτούς αγώνες τον αγόρασαν αντί μιας περιουσίας). Τελικά είναι εκτός αγώνα (είναι ανέτοιμος λένε), και κούτσα-κούτσα (χωρίς καμία σχεδόν φάση) ο Ολυμπιακός παίρνει (ή μάλλον η Τσέλσι δίνει) 0-0.
- 5 Μαρ., επαναληπτικός με την Τσέλσι στο Stamford Bridge, ο
Belluschi πάλι εκτός αρχικής ενδεκάδας και στο τέλος του ημιχρόνου το σκόρ είναι 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ στο 48 ο πίνακας γράφει 3-0. Ο Belluschi (ο... ανέτοιμος) μπαίνει αλλαγή στο 54' και φροντίζει (έστω και στο σημείο που ο αγώνας έχει προ πολλού κριθεί) να κλείσει τα στόματα αυτών στην ομάδα που λένε ότι ακόμα... δεν έχει βρει τα πατήματά του. Και φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι αν έπαιζε εξ αρχής θα είχε προκριθεί ο Ολυμπιακός.
- 13 Αυγ., 3ος προκριματικός γύρος Champions League, Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0, ο Belluschi πάλι εκτός αγώνα (btw, ο Oscar ξεκινάει βασικός και είναι και πάλι αρνητικός), μία πάσα της προκοπής δεν περνάει από τους μέσους προς τους επιθετικούς... τελικό αποτέλεσμα: τα κεφάλια μέσα.
- 27 Αυγ., Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0, ο Belluschi στην αρχική ενδεκάδα, πολύ θετικός, τα δίνει όλα, αλλά το πουλάκι έχει ήδη πετάξει. Εκτός ομίλων Champions League μετά από 11 συνεχόμενες παρουσίες. Φυσικά, το γεγονός ότι ο Σώκρατες άφησε την ομάδα γυμνή επιθετικά και έκανε μεταγραφές τελευταία στιγμή (χωρίς να έχουν κλείσει ακόμα όλες οι τρύπες - αμυντικό χάφ και επιθετικος) τον καθιστά τον βασικό υπεύθυνο του αποκλεισμού. αλλά και ο Βαλβέρδε δεν είναι άμοιρος ευθυνών, με τις επιλογές που έχει κάνει.
- 30 Αυγ., 1η αγωνιστική της Super League, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, μετά το σοκ του αποκλεισμού από το Champions League. Ο Belluschi πάλι εκτός αρχικής ενδεκάδας, 0-1 στο ημίχρονο. Μπαίνει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αμέσως όλοι οι μέσοι της ομάδας (Dudu, Galleti, Leto) ανεβαίνουν κατακόρυφα, καθώς υπάρχει κάποιος να "μοιράσει" την μπάλα και με κάθετες μπαλιές. Τελικό αποτέλεσμα 3-1.

Τελικά, ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουν κάποιοι εκεί στο Πασαλιμάνι, που προσπαθούν να βγάλουν τρελλούς όλους όσοι ξέρουν έστω και λίγη μπάλα. Και ο Belluschi σίγουρα ξέρει κάμποσα καντάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου